fbpx

Project binnen Live Your Choice

Het maken van een documentaire over het oplossen van trauma's door EFT (Emotional Freedom Techniques).

Een jaar lang begeleid ik deelnemers die trauma’s of PTSS-achtige klachten hebben en pas Power Tapping (EFT & Coaching) toe. Samen gaan we met hun klachten aan de slag (door o.a. met EFT de onderliggende negatieve emoties te neutraliseren) om hen zo weer terug in hun kracht te zetten. De ervaringen van de deelnemers leggen we met de camera vast en daar maken we een Dissolving Trauma Documentaire van.

We werken samen met het Erasmus MC te Rotterdam om het stresshormoon Cortisol in kaart te brengen. Van alle deelnemers hebben we een plukje haar mogen knippen voor dit onderzoek. Ook hebben we een controle groep kunnen samenstellen. In oktober 2020 hopen we de eerste resultaten te kunnen delen.

De reden dat ik deze Dissolving Trauma Documentaire wil maken, is om degene die in de knoop zitten, weer te kunnen laten genieten en weer onderdeel van de Happy Side of Life te laten zijn. Ook om degene de weg te laten vinden naar EFT coaches en therapeuten. Als laatste is het mijn grote wens dat verzekeringsmaatschappijen geïnteresseerd raken om EFT op te nemen in hun pakketten, zodat iedereen dit hulpmiddel kan gaan gebruiken.

Op onze YouTube kanaal Dissolving Trauma kan je filmpjes over de documentaire vinden en ook de ervaringen van de deelnemers.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Dissolving Trauma. Mocht je interesse hebben om ons te sponsoren, dan hebben we verschillende mogelijkheden. Ook dat is te zien op de website.

Het labyrint van Chartres in het Oude Kerkje te Middelbeers.

Afgelopen vrijdag 16 oktober hebben we de groepsdagen met de deelnemers van de Dissolving Trauma Documentaire afgesloten met het labyrint van Chartres. Wat indrukwekkend! Wat een ervaring!

Op zaterdag en zondag hebben we de deuren van het Oude Kerkje open gezet en konden anderen ook van de magie van dit labyrint ervaren. Bijna 50 personen hebben ervan genoten en de deelnemers hebben het labyrint nogmaals gelopen.

We combineerden dit met het delen van informatie over de Dissolving Trauma Documentaire om zo ook sponsors hiervoor te werven. Daarnaast gaf ik, Sandra, informatie over Power Tapping en EFT (Emotional Freedom Techniques). 

Op maandag 19 oktober werd het volgende artikel in het ED (Eindhovens Dagblad) gepubliceerd.

 

Labyrint van Chartres

Over het labyrint van Chartres

Het labyrint van Chartres is te vinden in de vloer van de kathedraal van Chartres in Chartres ten zuidwesten van Parijs. 

Het volgen van het pad van het labyrint is als het levenspad zelf. In het pad zitten vele wendingen. Het zijn de momenten van grote beslissingen. Er moeten knopen doorgehakt worden en angsten onder ogen worden gezien. Wie aan het einde van een wending van het pad – oftewel een cyclus in zijn leven – zit, kan niet om de bocht kijken. Hij weet niet waar zijn leven naar toe leidt. Het lopen van het labyrint zorgt vaak voor opluchting en inzichten.